CNC Tokarenje – Hrvatska

Od naših samih početaka CNC tokarenje nam je jedna od ključnih kompetencija. Pred dva desetljeća počeli smo s izradom strojnih dijelova za kupce iz Europske Unije. Iako možemo odraditi i pojedinačne projekte, najkonkurentniji smo u ponavljajućim poslovima. Tražite li pouzdanog i konkurentnog partnera za proizvodnju ili doradu vašeg proizvoda pošaljite nam upit.

O CNC tokarenju općenito

Obrada tokarenjem izvodi se na konvencionalnim i CNC – kompjuterski upravljanim strojevima. Karakteristični primjeri cnc tokarenih dijelova su razne osovine i vratila, zupčanici i remenice, prirubnice itd.

Prednosti CNC tokarenja dolaze do izražaja kod kompleksnijih oblika i viših zahtjeva na preciznost te ponavljajućih poslova, dok su konvencionalni strojevi zbog kraćeg vremena pripreme i manje cijene ekonomičnija opcija za jednostavnije, pojedinačne operacije.

Materijali

U obradi tokarenjem najviše iskustva imamo sa tokarenjem aluminija, mesinga, čelika i bronce. Od ostalih materijala imamo značajno iskustvo u CNC tokarenju plastike, ali možemo preuzeti i poslove tokarenja inoxa, bakra i ostalih materijala.

Tehničke mogućnosti

Naši kapaciteti obuhvaćaju raspon od klasičnog tokarenja dugačkih djelova do tri metra duljine, preko laganog cnc-tokarenja sitnijih dijelova do cnc tokarenja krupnijih pozicija maksimalnog promjera obradka do čak Ø1.118 mm na stroju sa pogonjenim alatima, konjićem te konzolnom dizalicom. U slučaju obradaka zahtjevnije geometrije na raspolaganju imamo i vlastitu inženjersku i CAD/CAM podršku.

Osim o vrsti materijala, geometriji i preciznosti, cijena cnc tokarenja uvelike ovisi i o količini te ponovljivosti. Imate li potreba za uslugom cnc tokarenja, osobito u slučaju kontinuiranih poslova, na pravom ste mjestu, pošaljite nam Vaš upit.